Minkälaiset piilolinssit sopivat juuri sinulle?

Piilolinssit sopivat kaikille, joiden silmät ovat terveet. Tärkeää on kuitenkin valita juuri omalle silmälle ja näkökyvylle sopiva linssityyppi. Erilaisia vaihtoehtoja ja valmistajia löytyy useita, ja oikean löytää keskustelemalla optikon tai silmälääkärin kanssa ja ihan vain kokeilemalla erilaisia piilolinssejä.

Kertakäyttöiset

Hygieenisimmät, huolettomimmat ja kätevimmät piilolinssit ovat kertakäyttölinssit, joita käytetään yhden kerran ja sen jälkeen heitetään pois. Erityisille puhdistusaineille ei siis ole tarvetta. Jos piilolinssejä ei tule käytettyä päivittäin, ovat kertakäyttölinssit ehdottomasti parhaimmat. Päivittäisessä käytössä niiden hinta nousee niin, että kuukausilinssit tulevat lopulta edullisimmiksi.

Kuukausilinssit

Kuukausilinssit vaativat hygieniaa ja huolellisuutta, mutta ovat kertakäyttöisiä linssejä kestävämmät. Joitakin kuukausilinsseistä voi käyttää jopa nukkuessa. Kuukausilinssien kanssa tulee hankkia myös puhdistus- ja säilytysaineet.

Monitehot

Monitehopiilolinssit ovat mainiot, jos tarvitset eri vahvuudet nähdäksesi lähelle ja kauas. Ne sopivat erityisen hyvin ikänäköisille. Hajataitteisuuttakin korjaavia piilolinssejä, toorisia linssejä, löytyy markkinoilta, tosin ne ovat ainakin toistaiseksi normaaleja piilolinssejä kalliimpia.Piilolinsseillä voi myös leikitellä. Värillisillä linsseillä voi vaihtaa nopeasti silmiesi väriä ja onpa myynnissä olemassa myös kuviollisia linssejä. Mitä jos kokeilisit joskus vaikka keltaisia käärmeensilmiä?Kun itselle sopiva linssityyppi tai jopa merkki on löytynyt, voi piilolinssejä tilata myös netistä edullisesti. Yleensä mitä isomman pakkauksen linssejä ostaa, sitä edullisemmaksi se tulee. Kannattaa kuitenkin ostaa linssejä vain luotettavilta tahoilta, jotta silmät pysyvät terveinä.