Silmän laserleikkauksen hyödyt ja haitat

Tieto, taito ja tekniikka silmäleikkausten saralla on lisääntynyt suurin harppauksin viime vuosina. Nykyään silmien laserleikkaukset ovat nopeita, suosittuja ja turvallisia, mutta kuten kaikissa leikkauksissa, on siinäkin riskinsä, jotka tulee ottaa huomioon leikkausta suunniteltaessa.Yksi selkeä hyöty silmien laserleikkauksesta on se, että sen jälkeen ei yleensä enää ole tarvetta silmälaseille eikä piilolinsseille. Etenkin urheilevat arvostavat tätä puolta silmäleikkauksista, samoin he, jotka työnsä tai ulkonäköseikkojen takia käyttävät piilolinssejä päivittäin. Elämä helpottuu, kun ei tarvitse huolehtia silmälaseista tai piilolinsseistä uidessa, saunoessa tai retkeillessä.

Yksi muotti ei sovi kaikille

Silmien laserleikkaustekniikoita on useita erilaisia ja asiantunteva lääkäri osaa suositella juuri sinun silmillesi sopivan tekniikan. Laserleikkauksen voi tehdä tarvittaessa vain yhteen silmään tai molemmat silmät voi leikata saman päivän aikana. Leikkauksesta toipuu nopeasti, mutta vähintään leikkauspäivälle tarvitaan sairausloma.Vaikka silmien laserleikkaus kuulostaa houkuttelevalta ja tulokset ovat nykyään lähes sataprosenttisesti onnistuneet, on leikkauksessa toki aina myös riskinsä. Kuten leikkauksissa aina, voi silmäleikkauksistakin seurata tulehtumista tai jopa arpeutumista. Leikkauksen jälkeen silmät voivat myös kuivua aiempaa enemmän ja hämäränäkö voi heiketä. Voi myös käydä niin ,että myöhemmällä iällä tulee tarve korjausleikkaukselle.

Punnitse myös näitä

Leikkauksella saatu näöntarkkuus ei aina ole pysyvä, vaan monesti leikkauksen jälkeen joutuu kuitenkin käyttämään laseja – ainakin osan ajasta. Joskus leikkauksen lopputulos ei vastaa täysin odotuksia, vaikka se periaatteessa onnistunut onkin ja näkökyky on parempi kuin ennen leikkausta.On myös muistettava, että leikkaus on myös kallis. Hintaan vaikuttaa leikkauksessa käytetty tekniikka sekä myös paikka, jossa leikkaus suoritetaan. Halvalla harvoin saa hyvää, joten leikkauspaikan valinnassa on oltava todella tarkkana, ettei vahinkoja pääse sattumaan.Mikäli silmäleikkaus kiinnostaa, mutta myös samalla epäilyttää, kannattaa käydä keskustelemassa ammattitaitoisen ja kokeneen silmälääkärin kanssa ja pyytää sekä lääkärin mielipide että myös hinta-arvio.